AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

vineri, 4 decembrie 2009

Crucea Sf. Benedict


Mai este cunoscuta sub numele de Crucea Benedictina. Putini dintra noi insa au auzit despre miraculoasa si zdrobitoarea putere a acestui simbol. In randurile ce urmeaza voi incerca sa fac o mica descriere al acestui articol religios. Pentru primii creştini, crucea a fost un simbol preferat şi insemnul de credinţa a lor în Hristos. Medalia sau Crucea de saint Benedict
Pe fata medaliei este imaginea Sfantului Benedict. In mâna dreaptă ţine crucea, simbolul creştin de mântuire a lui. Crucea ne aduce aminte de munca zeloasa de evanghelizatoare şi civilizare a Angliei şi Europei efectuată în principal de către călugări şi călugăriţe benedictine, în special din secolul şase pana in secolul noua/zece. In mana stanga, tine cartea; ne indeamna a umbla pe caile Domnului, cu Biblia ca ghid al nostru. Pe un piedestal in drepta Sf. Benedict este cupa otravita care s-a spart când a făcut semnul crucii peste ea. Pe un piedestal la stânga este un corb pe cale de a smulge o felie de pâine otrăvita pe care un duşman gelos a trimiso la Sf Benedict. CSPB - Crux Sante Patris Benedicti (Crucea Sfantului Parinte Benedict) Eius în obitu Nostro praesentia muniamur! - fie ca noi sa fim intariti de prezenta lui in ceasul mortii noastre. -va urma-



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu