AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

marți, 22 decembrie 2009

Continuare

Stiu ca apa calda si roata au fost inventate deja. Dar am gasit in Codex Lugubrum niste adevaruri infiorator de adevarate ( ca sa zic asa). Constructorul, Arhitectul sau Creatorul, indiferent cum Il chemati, exista. Biblia este intr-adevar o carte compusa din carti :) scrise de profeti sau apostolii lor. Si este de inspiratie Divina. Dar..., pentru ca intotdeauna trebuie sa existe un "dar", cat este Divin si cat este adaugat sau modificat de oameni? Miazazi, miazanoapte, apus, rasarit, zenit si nadir. Voi vorbi despre ele curand, despre ce inseamna legea noua "intoarce si obrazul celalalt" si in ce context politic a fost scrisa. De ce suntem indemnati la supunere si suntem amenintati cu focul ghenei in caz de NEsupunere? In urma cu multa vreme, undeva in nord, am intrebat pentru prima data un teolog ce inseamna "sa facem pe om dupa chipul...". Sa facem? Cine sa facem? Sunt oare mai multi?
Lucifer a vrut sa stea la adunarea Dumnezeilor, si a fost alungat. Dumnezeilor? Teologii, popii, preotii, vor raspunde la fel toti. Pluralul se refera la Sfanta Treime. Codex Lugubrum ne aduce in atentie insa un alt personaj, pe Separator, Il Separatio, Annonimus, cel al carui nume nu trebuie rostit, etc. Puterea lui se sune in Codex este "absolutum", iar el este atat de neutru incat ingerii si demonii sunt firmituri in fata lui. Imi aduc aminte acum de un pasaj din Biblie care spune cam asa: "Să nu-ți faci chip cioplit, nici vre-o înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor, și să nu le slujești; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos…” E in exod. Pai... unde e neutralitatea? Cine este acest Lucifer de se incumeta sa-si infrunte Creatorul? Sta drept in fata Tatalui si i se opune?
Sau vorbim cumva de o lupta care s-a dat sau se va da intr-un univers paralel si nu are legatura cu noi? Inca nu stiu, dar revin cu detalii. Dure pentru institutia biserica de data asta.
P.S. Mai nou au inceput sa publice pe site-urile mai mult sau mai putin oficiale Cartile Apocrife. Pentru ca sunt mai multi nebuni care au inceput sa spuna lucruri. Pentru ca Lucifer se dezminte de toate rautatile si faradelegile de pe Pamant iar ei stiu asta dar o tin in ascuns. Nu inseamna ca trebuie sa credem ce spune imparatul minciunii si al inselatoriei cum este numit ( poate ca pe buna dreptate), trebuie doar sa incercam sa privim adevarul altfel decat vrea Biserica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu