AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

duminică, 6 decembrie 2009

Continuare.
Pe spate al medaliei, predomina crucea. Pe bratele crucii sunt literele unei rugaciuni latine: Crux sacra sit mihi lux! Crux sacra sta lux eu! Draco Nunquam stau eu Dux! (Sfanta cruce sa fie lumina mea! Balaurul sa nu fie ghidul meu!).
Deasupra crucii este cuvântul PAX -pace, care a fost un motto benedictin de secole. Pe extremitatea din spate a medaliei, gasim literele VRSNSMV - SMQLIVB. Aceste initiale reprezinta o rugaciune latina de exorcism impotriva satanei.
Vade retro Satana! Nunquam suade mihi vana! Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas!
Dispari Satan! Niciodata sa nu indraznesti sa ma ispitesti cu desertaciunile tale! Ceea ce oferi tu este rau. Bea-ti otrava singur!

Utilizarea medaliei.
Nu exista o modalitate speciala prevazuta pentru purtarea sau transportul medaliei Sf. Benedict. Aceasta poate fi purtata pe un lant in jurul gatului, in buzunar sau in geanta. In masina sau in casa. Medalia este adesea pusă în temelia caselor si a constructiilor, in ziduri, hambare şi grajduri, sau într-un loc de afaceri.
Scopul utilizării medaliei în oricare dintre modurile de mai sus este pentru a aduce binecuvântarea lui Dumnezeu şi de protecţie asupra noastra, ori de câte ori suntem, şi la casele noastre şi posesiunile noastre, în special prin mijlocirea Sf. Benedict.Prin utilizarea conştientă şi devotata al medaliei, ea devine, aşa cum a si fost, o rugăciune constantă silenţioasa şi un memento pentru noi a demnităţii noastre ca urmasi ai lui Hristos.

Medalia este o rugăciune de exorcism împotriva lui Satan, o rugăciune pentru rezistenţă în timp de ispită, o rugăciune pentru pace între noi şi între naţiunile lumii, o rugăciune ca Crucea lui Hristos să fie lumina noastră şi un ghid, o rugăciune de firmă respingere a tot ce este rău, o rugăciune de a adresa petiţii că putem cu curaj creştin "umbla pe caile lui Dumnezeu, cu Evanghelia ca ghidul nostru", aşa cum ne îndeamnă Sf. Benedict.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu