AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

vineri, 24 septembrie 2010

Despre “descoperirea” lui Stephen Hawking.

 O alta ipoteza care deja naste mari contriverse a fost formulata de catre celebrul fizician. Si anume ca Dumnezeu nu exista, ca nu este nevoie sa existe. Desi nu am citit noua lui carte, The Grand Design (2010), una din marile afirmatii sustinute este aceea ca nu Dumnezeu a creat universul. Mai degraba, Big-Bang-ul a aparut pur si simplu ca urmare a legilor fizicii.
Cotidianul englez Daily Mail, a publicat un articol online foarte interesant ca raspuns la afirmatiile de mai sus, articol scris de profesorul de religie crestina John Lennox. Probabil ca nu este o surpriza faptul ca sunt de acord cu John Lennox. Din cate am inteles, Hawking argumenteaza de la inceput ca stiinta si religia nu sunt compatibile iar aparteneta la una dintre ele, ar subminao pe cealalta. Lennox pe de alta parte, spune ca nu vede nici un motiv pentru care stiinta si religia nu ar fi exprimari diferite ale aceluiasi lucru. Creatia.
“Departe de a fi in contradictie cu stiinta, religia crestina are un sens perfect stiintific.”
Sir Isaac Newton, unul dintre cei mai “grei” fizicieni pe care i-a avut omenirea vreodata, un om de stiinta desavarsit dar care credea in Dumnezeu, a scris: “Gravitatia explica miscarea planetelor, dar nu poate explica cine a pus planetele in miscare. Dumnezeu guverneaza toate lucrurile vazute si nevazute, stie tot ce este, ce poate fi facut si cum poate fi facut.”
Stiinta nu va fi niciodata in masura sa conteste existenta Creatorului dar nici nu va putea demonstra existenta Lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu