AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

luni, 27 septembrie 2010

...continuare (4)


Despre cele 12 odine angelice / ierarhia
Pentru a intelege ordinul celest/ierarhia este important sa stim exact ce este un inger. (vezi mai sus) Pe scurt, poate fi descris ca fiind o fiinta spirituala, considerat mult mai puternic decat un om. Are capacitatea de a manipula energiile divine, de a elibera sau mantui, si cea mai mare putere cu care au fost inzestrati este aceea ca pot sta langa tronul Lui Dumnezeu, pot vorbi cu El si mai departe sa ne transmita mesajul.
In ceea ce priveste ordinul celest/ierarhia, majoritatea savantilor crede ca ingerii sunt impartiti intr-un mod clar ierarhic si in functie de gradul si treapta pe care sunt au sarcini mai mult sau mai putin dificile.
Fiecare ordin angelic are o destinatie speciala in existenta sa; iata cateva detalii despre ele.

Ordinul First Choir (primul cor) are:
            Supernals - Celestials - Illuminations

Ordinul Second Choir (al doilea cor) are:
            Seraphim - Cherubim - Thrones

Ordinul Third Choir (al treilea cor) are:
            Dominations - Virtues - Powers

Ordinul Fourth Choir (al patrulea cor) are:
            Principalities - Archangels – Angels

The First Choir
Ingerii din energie pura
Vointa sursei

Primul ordin este non-tangibil, invizibil. Reprezinta expresia vointei iubitoare a Sursei.  Acest ordin include trei subcategorii (ordine) de fiinte de Lumina Pura care sunt oriunde si nicaieri in acelasi timp, o extensie a Lui Dumnezeu insusi.  Sursa intregii existente.
Ordinea angelica a ordinului este: urmatoarea:
Supernalii, Celestii, Iluminatii.
Supernalii:  Primul ordin al ingerilor de lumina, stralucitoare ca aurul, companionii sursei totale a existentei. Formeaza ceea ce este cunoscut sub denumirea de Ingerii prezentei, sau Sfanta duzina.
Sunt cunoscuti ca fiind Supernalii. Exista intotdeauna 12 supernali intr-un moment dat care slujesc in aceasta capacitate, asa cum 12 este numarul care inchide, finalizeaza ciclurile in lumea fizica.

Membrii acestui Ordin Angelic:

Michael
Metatron
Suriel
Sandalphon
Astanphaeus
Saraqael
Phanuel
Jehoel
Zagzagael
Uriel
Yefeiah
Akatriel.

Celestii: Al doilea ordin angelic care mentine legatura intre Intelepciunea si Gandul Divin si manifestarea acestora in lumea fizica. Apar ca o lumina stralicitoare de culoarea argintului. Cativa dintre ei, foarte putini, apar, se arata oamenilor sau lumii tri-dimensionale, nu in adevarata forma a existentei lor ci in manifestare. Sunt prezenti in toate formele de existenta, materiala sau imateriala.

(va urma - dupa o scurta pauza de continuarea documentarii)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu