AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

joi, 16 septembrie 2010

Angeologia, stiinta sau dogma? Un nou episod despre ingeri si angeologie.

Angeologie, o imbinare de termeni care provin din limba greaca.  “Angelos” = inger (mesager) si “logo”=cuvant, ceea ce inseamna cuvantul de la ingeri, sau cuvantul ingerilor.
Voi incerca sa aduc in atentie informatii referitoare la aceste fiinte de lumina, cunoscute de noi drept ingeri. Veti gasi informatii adunate de mine de pe diverse surse, dar cel mai important este urmatorul aspect:  nu toate sunt accesibile publicului. Ati auzit probabil ca la Vatican sunt tinute in ‘secret’ destule informatii referitoare la originile omenirii, ale stiintei si ale religiilor lumii. Se speculeaza ca detin informatii exacte despre cei al caror nume nu-l pronuntam dar si despre asa-zisii extraterestrii. In egala masura insa, Biserica Ortodoxa are secretele ei mai bine pastrate parca. Mult mai putin mediatizate. Toate aceste secrete nu sunt altceva decat dovezi palpabile despre lumile nevazute. Daca veti gasi aceste randuri folositoare, nu ezitati sa treceti url-ul pentru oricine altcineva, impartasiti-le cu toata lumea, deoarece… “pe gratis  ati primit… pe gratis veti da”.

Ce este un inger?
Cuvantul inger, provine din greaca si inseamna mesager. In teologiile crestine, musulmane, evreiesti dar si altele, un inger este acela care actioneaza ca un mesager, insotitor sau agent al lui Dumnezeu. Peste tot in Biblie este vazut ca acela care aduce sau indeplineste vointa lui Dumnezeu.
Ingerii sunt entitati fara trup, care poseda o inteligenta superioara, forta gigantica si depasesc sfintenia, asa cum este inteleasa si acceptata de dogma crestina. Ingerii sunt compusi din materie eterica, permitandu-le astfel sa-si assume sis a ia orice forma fizica potrivita nevoilor lor immediate. Se bucura de o relatie speciala cu Creatorul, sunt copii Lui speciali, contempland, iubind si laudandu-L pe El in cer. Unii dintre ei sunt adesea trimisi ca mesageri/soli la oamenii care au atins un nivel ridicat de evolutie spirituala.
Ingerii sunt esenta iubirii si bucuriei; tija din inima lui Dumnezeu/Dumnezeita.
                -de ce Dumnezeu/Dumnezeita? Este Dumnezeu femeia sau barbat?
                -El nu este nici una nici alta, dar si ambele in acelasi timp.  Noi facem referire la Dumnezeu ca fiind Fiinta Suprema , sursa intregii existente, un “spirit” de o magnitudine inimaginabila, de neatins, Omnipotent si Omniprezent, care nu are gen (masculin sau feminin), dar ar putea fi ambele in acelasi timp. Referirea la Dumnezeu/Dumnezeita a fost doar ca sa subliniez faptul ca indifferent cum alegem sa facem apel la el/ea/acela/aceea nu are nici o importanta.
Cati ingeri sunt? Nu se pot numara. Patruleaza in jurul universului cu miliardele.  Ingerii sunt dedicati in a servi nevoilor tuturor entitatilor, deci si noi putem experimenta acelasi nivel de iubire neconditionata. Orice persoana are ingeri in jurul ei in mod constant, fara exceptie.

(va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu