AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

joi, 16 septembrie 2010

...continuare (2)


Ingerii au fost creati cu in singur scop, acela de a iubi si servi tot fara conditie. In acest sens, ingerii detin o concentratie de iubire pura din tot Universul, si au prin urmare posibilitatea de a intra in rezonanta cu vibratia iubirii pure oriunde este nevoie. Noi, pe de alta parte, suntem entitati inzestrate cu puterea liberului arbitru, cu puterea de a alege. Asta inseamna ca am ales sa dezvoltam capacitatea de a exista in iubirea neconditionata, castigand multa experienta prin multe vieti si variate forme de existenta. Ingerii sunt si cei care contracareaza orice dezechilibru, energii sau actiuni ce se misca in directia opusa iubirii, astfel incat ne vom aminti adevarata noastra esenta in cele din urma.
In teologia crestina, un inger poate deasemenea fi un membru al celui mai mic ordin al celor noua stagii de evolutie celesta. Un inger cazut este adesea clasificat ca un diavol, la fel ca Satan insusi. Un inger pazitor este clasificat ca un ghid uman sau protector. Ingerii sunt in mod comun reprezentati cu aripi si purtand o roba alba lunga. Deasemenea sunt reprezentati ca avand o coroana de lumina deasupra capului, ceea ce reprezinta simbolul intelepciunii divine. Ingerii nu mor si nu imbatranesc, sunt atemporali si deci nemuritori, creati de Dumnezeu. Ei exista de la inceputurile creatiei. Adesea sunt acceptati ca fiind gardienii/paznicii sufletelor. Desi sunt de natura divina, la fel ca si noi, au fost inzestrati cu posibilitatea de a allege, cu liberal arbitru, in acest fel putand fi dovedit faptul ca sunt supusi greselii si predispusi la pacat, mai ales la mandrie.  Unul din cele mai notabile exemple este Satan si armata sa, care a cazut. Dar pe acest subiect voi reveni la un moment dat cu detalii incendiare. Se pare ca ceea ce ne-a invatat Biserica e putin altfel decat adevarul adevarat; dar asa cum untdelemnul nu se amesteca cu apa, asa si adevarul va iesi la lumina.
Ingerii pot lua o varietate de forme diferite. In Ezechiel 1:16-21, Isaia 6:1-3, şi în întreaga cartea Apocalipsei sunt descrisi ca având capabilitatea de a lua nu doar aspect de oameni, ci multe forme fantastice. A notable example was the angel who took on the appearance of a burning bush. Un exemplu notabil a fost ingerul care a luat forma unui rug aprins. The image of an angel with wings tends to symbolize the spiritual nature of the being. Imaginea unui inger cu aripi tinde sa simbolizeze natura spirituala a fiintei. The purpose of the wings being to allow the angel to travel through the ether as well as being a symbol of divine authority. Scopul fiind acela de a permite îngerului sa calatoreasca prin eter, dar este si un simbol al autoritatii divine.
Ingerii sunt peste tot, si le putem cere sa ne ajute cu tot ce ne dorim. Nu exista limita. In fapt, daca nu exista un inger pentru o anumita sarcina, Dumnezeu va crea unul pentru tine ca raspuns la rugaciunea ta, doar pentru tine! Pentru fiecare dintre noi, Marele Arhitect poate crea ingeri la cerere. Ingerii sunt Dumnezeu, la o scara mult mai mica. Oricum, dragostea pe care o au este incomensurabila. Retineti insa ca ingerii sunt blocati de legea liberului arbitru, deci nu ne pot asista in vietile noastre daca nu le cerem. Nu uitati sa cereti! ( Ne-a spus Isus: ‘’ Cere si ti se va da”…)
Ingerii ni se arata in multe forme. De multe ori calitatile unui inger sunt extreme de delicate; ei aleg forme feminine sau masculine dar cu trasaturile fetei feminine. Un inger ne va aparea in forma cea mai buna pentru noi.
Un ghid spiritual este de asemenea o entitate libera, supusa acelorasi legi, dar care a evoluat in ceea ce noi consideram o foarte lunga perioada de timp. Ei fac parte dintr-o constiinta de grup de fiinte care au evoluat dincolo de forma in fiiite de lumina pura si esenta. Desi angelic in natura, ghidul spiritual este o entitate libera si prin urmare isi aleg drumul de perfectionare spiritual. Imi amintesc de Hiram, cel care avea abilitatea de a controla egregorii. Oare la ce nivel de perfectionare spirituala ajunsese?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu