AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

vineri, 14 ianuarie 2011

Noul semn zodiacal.

Conform principiilor astrologice, Soarele iese din constelatia Scorpion si intra direct in Sagetator. Nimic anormal, stim asta, dar din cauza miscarii asimetrice dar constante a cosmosului astronomii au acceptat si comunicat oficial conform DailyNews ca Soarele inainte de a intra in Sagetator trece pentru cateva zile prin constelatia “Ophiuchus” dand nastere astfel unui al 13-lea semn zodiacal. Care este. Ophiuchus Holder Serpent. Pe romaneste, Sarpele.
Constelatia Ophiuchus este singurul semn zodiacal caruia ii este atribuit unui personaj real. Acest om a trait in Egiptul antic in jurul secolului 27BC, si a fost cunoscut sub numele Imhotep. Caracterizari ale lui Imhotep pot fi gasite incepand cu Biblia ebraica ca fiind omul Iosif, fiul lui Iacov. Lui Imhotep ii sunt atribuite multe realizari, inclusiv cunoasterea aprofundata si aplicarea medicinei. Se spune ca el ca ar fi cel care a daruit omenirii arta vindecarii. Simbolul medicinei peste tot in lume este sarpele, simbol care i-a fost atribuit si cu care s-a identificat initial Imhotep. Imhotep a fost deasemenea cunoscut si sub numele “Aesclepius”, nume dat de grecii antici. Paranteza: toiagul lui Esculap, pocalul Hygeei, toiagul episcopal si merg in urma pana la Moise si renumitul toiag sarpe. Simbolul Sarpelui este de multe ori gresit confundat sau asociat cu ceva malefic. Nu intotdeauna este asa. Imi amintesc acum de legenda serpilor de foc, care s-au incolacit pe caduceu intr-un moment crucial in existenta crestinismului, dar asta e alta poveste.
Pluto a stat in Ophiuchus pana la sfarsitul lui 2003, dupa care a trecut in Serpens Cauda, Serpent’s Tail. Venus si Mercur trec prin Ophiuchus in fiecare an.
Specialistii explica aparitia noului semn zodiacal prin faptul ca pozitia Pamantului s-a schimbat fata de pozitia din urma cu 3000 de ani cand a fost creat zodiacul original cu 12 semne. Etc etc, nu intru in detalii deoarece le vedem pe posturile fraterne saptamanal. (Societatea National Geografic si Descopera).

Iată mai jos noul zodiac:
Capricorn: 20 ianuaire – 16 februarie
Vărsător: 17 februarie – 11 martie
Peşti: 12 martie – 18 aprilie
Berbec: 19 aprilie – 13 mai
Taur: 14 mai – 21 iunie
Gemeni: 22 iunie – 20 iulie
Rac: 21 iulie – 10 august
Leu: 11 august – 16 septembrie
Fecioară: 17 septembrie – 30 octombrie
Balanţă: 31 octombrie – 23 noiembrie
Scorpion: 24 noiembrie – 29 noiembrie
Şerpar: 30 noiembrie – 17 decembrie
Săgetător: 18 decembrie – 19 ianuarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu