AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

miercuri, 5 ianuarie 2011

Horoscoapele pe 2011 gresite. De ce?

Cei care şi-au ascultat viitorul croit pe baza predicţiilor astrologice ar trebui să ştie că toate acestea sunt greşite. Afirmatia este sustinuta de cei de la LiveScience.com, care oferă şi o explicaţie în acest sens: stelele nu mai sunt aliniate aşa cum se credea sau asa cum au impresia cei care fac aceste predicţii.
Semnul zodical a fost stabilit iniţial pe baza constelaţiei în care se afla Soarele atunci când s-a născut fiecare dintre noi. Problema este că Pământul se deplasează, intr-un mod explicat de oamenii de stiinta ca fiind miscarea de precesie. Fiind vorba de mecanica elementara, amintesc de paralelismul imposibil dintre axa de rotatie si cuplu. Sau 'torque'. Il stim de la motoarele cu combustie care sunt construite pe principiul biela manivela. Cele de sub capota masinilor :) Acest paralelism dintre axa de rotatie si cuplu nu se produce niciodată, deoarece cuplul trebuie să fie mereu perpendicular pe axa de rotatie, iar dacă axa de rotatie îsi schimbă pozitia spre cuplu, atunci si cuplul îsi schimbă pozitia în asa fel încât rămâne mereu perpendicular pe axa de rotatie si pe liniile câmpului gravitational al Pământului. Teoria lui Newton e pe cale de a fi demontata, dar asta voi detalia cu alta ocazie.
Pe parcursul celor aprox. 2.500 de ani, atunci când a fost stabilit zodiacul, semnul fiecăruia s-a deplasat cu aproximativ o lună în raport cu Soarele şi stelele. Astfel, acum nici un semn zodiacal nu mai corespunde, potrivit sursei citate. Cei care se bazează pe aceste predicţii trebuie să ştie că sfaturile astrologilor sunt de fapt pentru cu totul alte semne zodiacale.

Iată cum arată tabela semnelor zodiacale în prezent, conform celor de la LiveScience.com:Capricorn – 20 Ianuarie – 16 Februarie
Vărsător – 16 Februarie – 11 Martie
Peşti – 11 Martie – 18 Aprilie
Berbec - 18 Aprilie – 13 Mai
Taur - 13 Mai – 21 Iunie
Gemeni - 21Iunie – 20 Iulie
Rac – 20 Iulie – 10 August
Leu – 10 August – 16 Septembrie
Fecioară – 16 Septembrie – 30 Octombrie
Balanţă – 30 Octombrie – 23 Noiembrie
Scorpion – 23 Noiembrie – 29 Noiembrie
Ophiuchus – 29 Noiembrie – 17 Decembrie
Săgetător – 17 Decembrie – 20 Ianuarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu