AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

duminică, 10 octombrie 2010

Geneza 1:1 "La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul." Ioan 1:1 "La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu."

Creaţionismul este teoria conform căreia omul, pământul şi restul universului au fost create de la început şi nu sunt rezultatul unei explozii cauzată dintr-un nimic spre un univers existent întâmplător.  Reşedinţa noastră se află pe suprafaţa unui vehicul spaţial meşteşugit cu ingeniozitate, autonom şi autoreglat. Pe lângă supravieţuire, cucerire şi moarte, suntem martori la ceea ce ne oferă lumea creată : frumuseţe, fragranţă, dragoste şi muzică. Gândiţi-vă la acestea! Matematica, filosofia, primăvara, corupţia, agricultura, curtarea, quasariile şi guma de mestecat; Toate au venit din nimic?... Toate s-au format la întâmplare?...
Dintre toate generaţiile care au locuit pe Pământ până acum, este a noastră cea care ar trebui să aibe cele mai puţine scuze pentru a nu recunoaşte prezenţa ascunsă a Matematicianului care a pus în mişcare totul din jurul nostru. Ar trebui, dimpotrivă, să fim admirativi şi respectuoşi, nu îngâmfaţi şi sceptici. 
Acum 3.000 de ani, Împăratul Israelului, Regele David a scris (Psalmul 8:3-4) “Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale – luna şi stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: Ce este omul, ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă?“

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu