Cand Adam a fost creat, gelosul Lucifer a condus o mare rebeliune in ceruri. Armata lui de ingeri a fost infranta si a fost pe vecie alungata din paradis. Acei ingeri decazuti, abandonati de Lucifer, au ales sa traiasca pe pamant printre placerile omenesti. Au luat sotii dintre ficele oamenilor si au dat nastere la o combinatie abominabila; copiii nephilim, cu puterea ingerilor si suflet omenesc. Furios, Creatorul a inundat Pamantul ucigandu-i pe nephilim si conducand decazutii in ascunzisuri. A trimis puternicii Seraphimi, asprii ingeri luptatori sa vaneze supravietuitorii potopului. Ce ar fi putut ei face in fata unei asemenea forte in prezenta careia Lucifer devenea un simplu muritor? Dar era o speranta pentru cei decazuti, o profetie. Se va naste un nephilim care-i va izbavi, le va obtine iertarea Tatalui si-i va retrimite in Paradis. Cei cazuti vegheaza din intuneric… si asteapta.
duminică, 20 martie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
nu sunt intru-totul de acord cu cele afirmate de tine. daca vei citi 'cartea lui adam si a evei' vei afla ca satan era deja pe pamant in momentul izgonirii celor doi din rai, ba mai mult la un moment dat intrebat de ce continua sa persecute cuplul, satan afirma ' pentru ca tinutul era al meu inaintea venirii voastre'. deci rebeliunea lui lucifer precede cu mult momentul creeri lui adam. o alta neconcordanta ar fi partea cu ingerii cazuti. acestia nu au nicio legatura cu lucifer, reprezinta o alta'rebeliune'independenta si mult mai tarzie decat cea a lui lucifer, mai precis la multe sute de ani dupa alungarea din rai a lui adam si a evei ( pe vrema lui enoh, strabunicul lui noe). rebeliunea consta in ,'caderea' in pacatele trupesti a 200 de ingeri condusi de mai multi lideri printre care samiaza si azazel. gasesti descrieri amanuntite in 'cartea lui enoh'. rezultatul e intr-adevar aparitia uriasilor, si apoi venirea potopului, nu din cauza pacatelor omenesti ci din cauza celor introduse de ingeri( fiecae lider al ingerilor ii invata pe oameni cate un mestesug- de exemplu azazel ii invat cum sa faca arme )totul cuminand cu uriasii ( copiii ingerilor cu femeile oamenilor) care au scapat de sub control.
RăspundețiȘtergerenu stiu de unde ti-ai luat informatiile, insa daca ai curiozitatea sa citesti cele doua carti( sunt manuscrise istorice , nu nuvele) ai sa vezi ca informatia pe care am prezentat-o este corecta.
@Sebi: cartea lui Adam si a Evei din pacate nu o am in biblioteca. Daca nu ma insel face parte din categoria cartilor "uitate" ale Edenului. Prezinta conflictul dintre Satan si cei doi. (A nu se confunda cu Lucifer) Nu sunt atat de bine pregatit pe domeniul demonologic, nu m-a atras foarte tare; mai ales de cand am citit biblia satanica am avut impresia ca am in mana revista urzica de prin anii '80. Buna de altfel daca vrei a rade. In rest e o caricatura trista. Lucifer este inger; rebel, razvratit, cazut, dar inger. In apocriful Cartea lui Enoh am gasit lucruri interesante pe care intentionez sa le impartasesc, dar mai dureaza. Nu o pot citi ca pe o lectura de Dan Brawn. Referirile tale sunt corecte dar fac unele precizari: Jhonathan Black, in Aparatul lui Uriel dar si celebrul ezoterist scandinav Emanuel Swedenborg, descriu cu mare acuratete lectiile pe care oamenii le-au primit de la ingeri (nu demoni) despre orice; matematici, geometrii, arhitecturi, filozofii, etc. Acolo este explicat Stonehenge, Gizah, s.a. Celebrii Anael, Raphael, Castiel, Uriel, Gabriel, Satquiel si Michael sunt mentionati in toate scrierile vechi, inclusiv in cele ale lui John Dee ca fiind cei care au adus invataturi de tot felul pe Pamant, i-au invatat pe oameni sa domine pe demoni si le-au dat putere asupra lor. Cat despre manuscrisele istorice, nu stiu ce sa spun; adica ce poate fi considerat ca fiind istoric, un apocrif, scrierile lui J.D., ale lui Edward Kelly sau Evangheliile aprobate de Sfantul Sinod? Prefer sa urmez sfatul lui Hristos, care spunea: "cercetati toate scripturile si opriti pentru voi doar ce este bun". Intr-o adaptare mai noua a traducerii, indraznesc sa cred ca a spus sa citim tot, si sa memoram doar ce e constructiv, bun si aplicabil.
RăspundețiȘtergere