AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

sâmbătă, 19 februarie 2011

Micul proces.

Mostenitorii Templierilor lanseaza o noua batalie. De data aceasta juridica. Papa Benedict al XVI-lea este chemat pentru prima data in istorie in fata completului de judecatori.
Moştenitorii Cavalerilor Templieri au lansat o bătălie juridică în forţa contra Papei. Cer restabilirea reputaţiei ordinului căzut în dizgraţie, care a fost acuzat de erezie şi dizolvat cu şapte secole în urmă.
Asociaţia Ordinului Suveran al Templului lui Hristos, ai cărei membri pretind a fi urmasii legendarilor cruciaţi, au intentat un proces împotriva Papei Benedict al XVI-lea pentru ca el să recunoască confiscarea activelor în valoare de 100 miliarde de euro (79 miliarde lire sterline).
Aceştia susţin că, atunci când ordinul a fost dizolvat de predecesorul său Papa Clement al V-lea în 1307, mai mult de 9.000 de proprietăţi, precum şi nenumărate păşuni, mori şi alte asociaţii comerciale aparţinând cavalerilor au fost însuşite de către biserică.
Motivul lor nu reprezinta numai solicitarea daunelor pentru restabilirea prestigiului Cavalerilor Templieri. “Noi nu incercam sa provocam colapsul economic al Bisericii Romano-Catolice, ci vrem sa ilustram in instanta magnitudinea complotului impotriva ordinului nostru”, scria intr-o declaratie semnata de autoproclamatii Cavaleri Templieri moderni.
Se arata in actiune, ca Templierii au fost un grup secret, puternic de calugari razboinici fondat de cavalerul francez Hugues de Payens dupa prima cruciada din 1099 pentru a proteja pelerinii in drum spre Ierusalim. Ei au acumulat o avere enorma si au ajutat la finantarea razboaielor purtate de monarhi europeni, dar au cazut in disgratie in mod spectaculos dupa ce musulmanii au recucerit tara sfanta in 1244 si dupa imediata aparitie a zvonurilor despre practicile lor eretice.
Cavalerii Templieri au fost acuzati de negarea lui Isus inchinarea la icoane satanice in ceremoniile secrete de initiere si practicarea sadomiei. Multi Templieri au marturisit crimele sub tortura si unii dintre ei, inclusiv marele Maestru Jacques deMolay au fost arsi pe rug.
Miscarea, pasul pe care il fac acum Templierii este fara precedent pentru Vatican, iar in octombrie au scos din arhive copii ale pergamentelor cu inregistrarile proceselor Cavalerilor Templieri dintre anii 1307 si 1312. Hartiile au stat ascunse pentru mai mult de trei secole fiind “gresit clasate” in arhivele papale pana cand au fost descoperite in anul 2001.
Manuscrisul Chinon a dezvaluit ca, contrar a ceea ce s-a scris in istorie, Papa Clement al V-lea a declarat ca templierii nu erau eretici si i-a recunoscut crestini de cea mai inalta maturitate dar a desfiintat oricum ordinul pentru a mentine pacea cu acuzatorul lor, Regele Filip al IV-lea al Frantei. Prin urmare, acestia ii cer lui Benedict al XVI-lea sa revoce bula papala emisa de predecesorul sau, Clement al V-lea, si re-recunoasterea ordinului.
De-a lungul secolelor, diferite grupuri au pretins ca sunt descendentii templierilor iar legenda abunda de comori ascunse, ritualuri secrete, magie sau Sfantul Graal. Cel mai recent, cavalerii Templieri au fascinat generatiile moderne dupa ce a inceput mediatizarea asanumitelor comori ascunse pe diferite continente, cu harti neclare care contin fel de fel de indicii samd.
Cert este ca dupa desfiintarea ordinului au inceput sa se contureze cantoanele care mai tarziu au format Elvetia al carei steag reprezinta crucea templiera dar cu culorile inversate.
sursa: telgraph.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu