AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

vineri, 22 ianuarie 2010

"Dovezi din știință: Șarpele cu picioare..."

Sunt contrariat de cateva aspecte ale prostiei celor care se autointituleaza teologi. Ca sa ma fac inteles: una e sa termini teologia si sa te faci popa, si alta e sa ajungi teolog. O caracteristica a celor care au ales autoperfectionarea.
Gasesc pe web, pe diverse adrese gen bibliaromana.com anumite afirmatii destul de "convingatoare" cu privire la mesajul biblic si cat de adevarat este. Pana aici toate bune si frumoase. Eu considerandu-ma un crestin, ca toti crestinii normali, nu am nevoie de argumente care sa-mi intareasca credinta. Dumnezeu daca a reusit sa construiasca "cerurile si pamantul" cu propria putere si propriile stiinte, consider ca este un geometrician si un "arhitect" de exceptie, unic. Asta pe langa natura Lui divina, etc etc. Nu sunt teolog si nu ma pricep sa laud pe Domnul, dar cred si ma inchin Lui.
Dar, cand vine vreun "desteptul" sau 'inteleptul" cu afirmatii ca nu stiu ce cercetatori au gasit un sarpe fosilizat cu picioare, si legatura ar fi, citez: "Oamenii moderni nu sunt obisnuiti sa conceptualizeze serpii ca fiinte cu membre inferioare. Si totusi o carte contestata in unele cercuri de stiinta, - Biblia - , face referinta la acest fenomen. In Geneza 3, sarpele este blestemat ca de atunci inainte sa se transforme intr-o fiinta care se va tari in tarana. Logic, aceasta fraza implica faptul ca pana atunci, sarpele nu se tara in tarana, deci mergea, sau zbura, sau inota. In oricare din aceste variante, Biblia sustine ca sarpele trebuie sa fi avut membre fie inferioare sau superioare." 
Deci daca asta este argumentul celui care face afirmatia in sustinerea indubitabilitatii celor citite in Biblie, inseamna ca face parte din categoria celor despre care Einstein nu avea indoieli :) Adica emana prostie infinita.
Draga Popa Prostu', stii de ce tu si cei ca tine cautati mereu si mereu argumente de genul celui de mai sus in vederea sustinerii Bibliei? Pentru ca nu intelegeti nimic din ce scrie in Ea.
Sunt curios in care "cercuri de stiinta" este contestata Biblia, daca pana si cel care s-a numit Darwin nu a contestat existenta Creatorului. In fine, ma infurie prostia unora, dar si ignoranta iluminatilor. Biblia este o carte plina de simboluri. Cine are ochi sa vada, si urechi sa auda, va intelege...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu