AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

luni, 15 februarie 2010

Hawass: Egiptul face anunţuri arheologie majore

Cairo: Secretarul General al Consiliul Suprem egiptean pentru Antichitati, Zahi Hawass a declarat că in următoarele trei luni, va asista la anunţarea importantelor descoperiri arheologice. El a adăugat că, mai important, dezvăluirea de informaţii despre filiaţia celui mai faimoas faraon egiptean, Tutankhamon (1355-1346 î.Hr.) s-ar întâmpla în această lună.

Hawass a declarat într-un interviu cu AFP, că "Egiptul va anunţa secretele de familie şi din linia lui Tutankhamon pe 17 februarie la Muzeul Egiptean, prin anunţarea rezultatelor testelor ştiinţifice efectuate pe mumia regelui după finalizarea analizei ADN-ului si scanarea CT. "

El a explicat că ar exista o comparaţie "intre aceste teste şi testele de examinare efectuat pe un număr de mumii regale pentru a vedea familia tânărului rege şi legatura acesteia cu regele Amenhotep III (1410-1372 î.Hr.), tatăl regelui Amenhotep IV, cunoscut sub numele de Akhenaton, faraon adept al monoteismului, care a cerut ca supusii sa se inchine unui singur Dumnezeu "Aten".  Succesorul său pe tron, Tutankhamon, a fost considerat a fi fiul său.

Hawass a spus "a fost cunoscut faptul că mumia de Akhenaton nu a fost găsita, până în prezent între mumiile regale."

El a spus că declaraţia va adăuga noi informaţii istorice importante cu privire la epoca dinastiei optsprezece (1569-1315 î.Hr.) faraonica a istoriei egiptene.

Hawass a declarat că "în următoarele trei luni vom vedea o serie de descoperiri şi evenimente importante la nivelul de antichităţi egiptene, inclusiv, alături de cea a faraonului Tutankamon din aur, alte importante descoperiri arheologice din zona Saqqara şi Piramidele," la sud de Cairo.

El a adăugat că, în timpul următoarele câteva zile, Egipt va anunta descoperiri importante în Saqqara, la o conferinţă pe aceeaşi suprafaţă de descoperire arheologică, în timp ce in luna martie va asista la "introducerea de roboţi pe coridoarele Marii Piramide a regelui Khufu va dezvălui secretele acestora"

Hawass a declarat că, restaurarea de antichitati, întreprinse de către Consiliu "includ toate tipurile de antichitati istorice din Egipt, faraonice, copte, evreiesti şi musulmane, şi care sunt în întregime în cadrul patrimoniului cultural egiptean."


Hawass a adăugat că in Egipt se lucrează în prezent la restaurarea "de trei temple evreieşti; restaurarea celorlalte cinci temple ar începe în curând."

Hawass a spus că la conferinţă, la solicitarea Egiptului, vor găzdui reprezentanti a 30 de ţări pentru a stabili lista de artefacte furate sale şi a monumentelor care au fost furate în cursul perioadei colonialismului "va fi un pas important în restaurarea acestor monumente şi in returnarea lor catre tarile de unde provin, iar noi vom oferi expertiza egipteana de bază în acest domeniu, care este o expertiza importantă. "

El a subliniat că Egiptul lucreaza pentru a "restabili cele cinci relicve şi monumente de bază, o statuie rara a lui Nefertiti (bustul), precum şi Rosetta Stone şi o statuie de la arhitecţii piramidei Khufu, Khafre, precum şi Domul Zodiac".

P.S. Scris in fuga la 4am. greselile de exprimare si gramaticale se exclud :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu