AVIZ IMPRUDENTILOR

Asa cum s-a mai spus de nenumarate ori, operatiile stiintei nu sunt lipsite de pericole.
Ele pot provoca nebunia celor care nu sunt foarte stapani pe suprema, absoluta si infailibila ratiune.
Ele pot surescita sistemul nervos si provoca teribile si incurabile boli.
Cand imaginatia este socata si infricosata, acestea pot provoca lesinul si chiar moartea prin congestie cerebrala.
Persoanele nervoase si natural exaltate, femeile, tinerii si pe toti cei care nu au exercitiul stapanirii de sine si se lasa coplesiti de un sentiment de teama trebuie sa fie indepartate de la practicarea magiei.
Nimic nu e mai periculos decat sa se faca din magie un fel de petrecere a timpului liber, cum fac anumite persoane care transforma magia in distractia seratelor. Experientele magnetice operate in asemenea circumstante nu pot decat sa oboseasca subiectii, sa rataceasca opiniile si sa deruteze stiinta. Nimeni nu se poate juca nepedepsit cu misterele vietii si ale mortii, iar lucrurile care trebuie luate in serios sa fie tratate serios si abordate cu cea mai mare rezerva.
Nu cedati niciodata ispitei de a convinge prin efecte. Efectele cele mai surprinzatoare nu se vor constitui in dovezi pentru oamenii care nu sunt dinainte convinsi. Ele pot fi atribuite unor indemanari naturale, iar magicianul privit ca un fel de concurect al lui Robert Houdin sau Hamilton. A cere minuni pentru a crede in stiinta inseamna a te arata nedemn de stiinta. Sancta Santis.
Nu va laudati niciodata cu operele pe care le-ati obtinut, chiar daca ati reinviat mortii. Temeti-va de persecutie. Marele Maestru recomanda intotdeauna tacere bolnavilor pe care-i vindeca si, daca tacerea ar fi fost cu grija pazita, initiatorul n-ar fi fost crucificat inainte de a-si fi desavarsit opera.

Ex Deo nascimur, In Christo morimur, Per Spiritum Sanctum reviviscimus.
(Cu Dumnezeu ne naştem, murim în Hristos, prin Duhul Sfânt reinviem.)

duminică, 17 octombrie 2010

Inima de piatra

Ea intotdeauna aborda totul cu o raceala de nedescris si cu inima de piatra El era vinovat de tot ce nu se intampla bine. Tot ceea ce facea, era aruncat inapoi la el. El care a petrecut o viata cautand pe cineva, iar ea care nu a facut niciodata nimic din ce ar fi vrut el. Nici nu a incercat macar sa inteleaga ca tot ceeea ce dorea de la ea era acel sentiment. Atunci cand avea nevoie de el, pentru ca se simtea ars pe interior iar dorinta nu-i era indeplinita. Nu i-a oferit nimic cand ar fi vrut, nu a vorbit cu el, nu i-a dat nimic. A stiut intotdeauna cum sa-l faca sa planga, iar el nu a intrebat niciodata ‘de ce’. Loviturile ei il dureau mai tare decat putea suporta, dar ea nici macar nu incerca sa inteleaga. La un moment dat cuvintele ei pur si simplu nu mai erau suficiente. Realizase ca dragostea era acel sentiment care lui i-ar fi potolit dorinta, dar dragostea este si ea femeie, iar el parca nu vroia sa mai asculte. A ras de el, si i-a adresat injurii. Dar el e bine. Chiar daca este in preajma si aude tot ce spune, nu-l mai doare, focul parca s-a stins dar a ramas arsura; asa cum un vulcan zgarie si deformeaza scoarta, si el se simtea in interior ranit iremediabil. Dar e bine. Se teme doar ca nu-si va gasi linistea, acea liniste mult dorita, dupa care a tanjit mult, de care avea nevoie ca de aer… Se uita la ea ca la un frumos afis publicitar, si-si da seama ca lacrimile i-au secat. Atunci s-a intrebat pentru prima data cine este, incotro se indreapta, cu ce scop si de ce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu